Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Szavazás

Hogyan eddzel/tornázol?
  • Rubint Réka
  • Tatarek Rezső
  • Schobert Norbi
  • Béres Alexandra
  • egyéb torna dvd
  • Edzőterem/fittneszterem

Finomságok

Diétás finomságok.


Update somlói galuska
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek zabkorpa
- fél csomag sütőpor
- édesítő ízlés szerint
Sziruphoz:
- 1 citrom és 1 narancs lereszelt héja
- édesítő ízlés szerint
- 2 dl víz
- mazsola
Krémhez:
- 25 dkg light mascarpone
- édesítő ízlés szerint
- darált dió
Öntethez
- 7 dl zsírszegény tej
- 1 csokoládés pudingpor
- édesítő ízlés szerint
Tálaláshoz hulala vagy más nem cukrozott növényi tejszínhab.
-----------------------------------------
Update1 krémes süti
Hozzávalók:
Tésztához:
1 egész tojás
2 tojássárgája
8 evőkanál meleg víz
1 evőkanál folyékony édesítő
1 evőkanál olaj
1 teáskanál sütőpor
10 dkg zabkorpa

Krémhez:
Pudinghoz: 1 cs. vaníliás pudingpor
1 evőkanál folyékony édesítő
2,5 dl víz
Habhoz: 2 tojásfehérje
1/2 evőkanál folyékony édesítő
A tészta hozzávalóit összekeverjük, nem kell belőle nagy dolgot csinálni: mindent bele! Vagy sütőpapírral bélelt, vagy vékonyan margarinnal kikent és zabkorpával megszórt kis méretű tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig(!) megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a pudingot, összefőzzük a hozzávalókat. Amíg ez kicsit hűlik, felverjük a tojásfehérjéket az édesítővel és a már kissé kihűlt pudinghoz keverjük.
Amennyi krém megmarad az ezt követő nyalakodás után, azt ráöntjük a félig megsült tésztára és alacsony hőfokon készre sütjük.